Spirea 7 3317 JP Dordrecht

Bijna 100 jaar!

De vereniging

Nog een jaar en dan is het zover. Dan bestaat het Dordrechts Philharmonisch 100 jaar. Dat eeuwfeest zullen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We zijn dan ook al druk bezig om het een gedenkwaardig jaar te laten zijn vol bijzondere concerten en evenementen. 

In de aanloop naar ons jubileum

In 2024

Om dit allemaal mogelijk te maken, zullen we ook komend jaar al een paar evenementen organiseren. Zo zal de Marinierskapel der Koninklijke Marine ons alvast komen feliciteren, willen we een muziekmarathon van 100 kwartier organiseren en staat een dinerconcert in samenwerking met de Rotary op de rol. De jeugd zal de stedenband (50 jaar in 2024) met Recklinghausen verstevigen door een gezamenlijk optreden met het jeugdorkest daar te organiseren. Het Orkest zal zijn plek in de hoogste divisie van de amateurblaasmuziek van Nederland, de eerste divisie, proberen vast te houden op concours in december 2024.

Het jaar van ons jubileum

In 2025

En dat alles is nog maar de opmaat naar het jaar waarin we zullen vieren dat we precies een eeuw bestaan. In 2025 zullen alle orkesten van de vereniging op een bijzondere, muzikale manier van zich laten horen. We zullen het Dordrechts Philharmonisch aan een breed Dordts publiek tonen en zoveel mogelijk Dordtenaren mee laten genieten van onze mooie muziek.

Benieuwd naar wat we allemaal gaan doen? In de aanloop naar het jubileumjaar zullen we op onze website en op social media telkens een klein tipje van de sluier gaan oplichten. Houd ons in de gaten.