Spirea 7 3317 JP Dordrecht

Bestel nu Phil’s Jubileumwijnen

Volgend jaar bestaat De Phil precies 100 jaar. Dat willen we op allerlei manieren gaan vieren. Natuurlijk kan dat volgend jaar tijdens een van de vele jubileumconcerten. Maar het kan ook nu al met de speciaal hiervoor geselecteerde wijnen; Phil’s Jubileumwijnen. We hebben deze samen met Frans van den Hoogen Wijnkopers voor u geselecteerd. Help De Phil om er een gedenkwaardig jubileumjaar van te maken en koop deze fantastische wijnen! 

Phil’s Jubileumwijnen komen uit wijngaarden tussen Narbonne en Limoux in het zuiden van Frankrijk. Daar is op die wat hogergelegen wijngaarden altijd wat wind. En die wind zorgt voor wat verkoeling en minder schadelijke insecten. 

Onze witte jubileumwijn is een toegankelijke ‘reserve’ Chardonnay. Ze is goudgeel van kleur en je ruikt de tonen van banaan, meloen, boterbabbelaars en vanille. Dat komt doordat de wijn zes maanden op fust is gerijpt. Neem een slok en proef een heerlijke balans tussen het fruit, het houtgebruik en de mooie zuurgraad. De witte wijn combineert goed bij wit vlees, maar ook bij een borrelplankje met wat oude kaas. En natuurlijk kun je er ook, licht gekoeld, van genieten op een zonovergoten terras! Deze witte jubileumwijn kost €11,50 per fles.

De rode wijn is een stevige ‘reserve’ Cabernet Sauvignon die minimaal zes maanden op vat heeft gerijpt. De kleur is diep bordeaux rood en heeft een intense ’neus’ van zwarte bessen en een lekkere fudge. De wijn is gul en rondborstig in de mond, je proeft veel fruit en rijpe tannines. Het zuurgehalte is niet te hoog. De rode wijn smaakt geweldig bij een mooi stuk rood vlees, maar ook zomaar of bij een stukje Franse kaas. Deze rode jubileumwijn kost €11,50 per fles.

De rosé is een vlot drinkende Syrah Classique. Het is een Rosé de Saignée waarbij het sap gedurende een korte periode in contact is geweest met de schil. Die schil is daarna gescheiden van het sap zonder te persen. De wijn heeft een lichte rosé tint en ruikt naar aardbei en framboos. Dat fruit proef je samen met wat lichte zuren. Ze smaakt heerlijk in de zon op een terras of bij koude gerechten. Deze rosé jubileumwijn kost €10,00 per fles.

Wil jij onze geweldige vereniging ondersteunen én genieten van een heerlijk glas wijn? Bestel ze bij onze leden, achter de bar in ons muziekcentrum of stuur nu een mail naar wijn@dpho.nl en bestel ze direct!

Deel dit bericht:

Ander nieuws: