Spirea 7 3317 JP Dordrecht

opgericht in 1925

Voor
iedereen!

Het Dordrechts Philharmonisch speelt in alle orkesten een zeer gevarieerd repertoire. Phil Kidzz speelt zowel klassieke als eigentijdse muziek, waarbij de moeilijkheidsgraad van de muziek is afgestemd op de jeugdige muzikant. Phil Young speelt vooral muziekstukken, die in de eerste plaats bij de jeugd (maar ook bij volwassenen) goed in het gehoor liggen. Daarbij moet worden gedacht aan pop-, jazz-, en rockmuziek. Bij voldoende belangstelling is er Phil Starterzz op donderdagmiddag met blokfluitles. Het Springplankorkest is in 2023 na de zomervakantie voor zes weken van start gegaan voor alle muziekliefhebbertjes die eens willen proberen in een orkest samen te spelen. De leeftijdgrens was vanaf zeven jaar. Mogelijk wordt dit in 2024 herhaald.

Het sterk dynamische karakter van jazz en swing komt bij Phil’s Bigband tot uiting en bij Phil Good wordt populaire harmonie muziek gespeeld. De nieuwste telg van de vereniging, onze Egerländerkapel Phil Spaß brengt vooral, de naam zegt het al, folkloristische muziek en bekende (feest)muziek. Helaas hebben zij recent een periode van rust ingelast. Het eerste divisie orkest van de vereniging is het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Dit orkest behoort tot de hoogste (amateur)muziekafdeling van Nederland en moet eind 2024 op concours. Sinds november 2023 staat Jean Pierre Gabriël als nieuwe dirigent voor dit orkest. Zij spelen in feite alle muziek, die voor een harmonieorkest is geschreven of bewerkt.

Alle orkesten treden regelmatig op voor publiek. Vanzelfsprekend in Dordrecht, maar dikwijls ook in andere delen van Nederland en soms zelfs in het buitenland.

De Phil heeft in haar bestaan een aantal uitvoeringen verzorgd met beroemdheden en is van plan dit in de toekomst te blijven doen. De pagina evenementen geeft alle informatie over de concerten. De concerten zijn openbaar en voor iedereen met een geldig plaatsbewijs toegankelijk. Een bezoek aan een concert is een mooie gelegenheid voor geïnteresseerden en toekomstige leden om kennis te maken met de orkesten en om de sfeer binnen de vereniging te proeven.

Voor iedereen!

Onze orkesten

Dordrechts Philharmonisch Orkest

Het eerste divisie orkest van de vereniging is het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Zij behoort tot de hoogste (amateur)muziekafdeling van Nederland.

Repetitietijden: donderdagavond van 20:00 tot 22:15 uur.

Contact: orkest@dpho.nl

Phil Young

Phil Young speelt vooral muziekstukken, die in de eerste plaats bij de jeugd (maar ook bij volwassenen) goed in het gehoor liggen. Daarbij moet worden gedacht aan pop-, jazz-, en rockmuziek.

Repetitietijden: donderdagavond van 18.45 tot 19.45 uur.

Contact: jeugd@dpho.nl 

Phil Kidzz

Phil Kidzz speelt zowel klassieke als eigentijdse muziek, waarbij de moeilijkheidsgraad van de muziek is afgestemd op de jeugdige muzikant.

Repetitietijden: donderdagavond van 18.15 tot 18.40 uur.

Contact: jeugd@dpho.nl

Phil Good

Phil Good bestaat uit een grote groep enthousiaste muzikanten die een orkest vormen waar gezelligheid en lekker spelen voorop staan. Zij spelen vooral populaire harmonie muziek.

Repetitietijden: dinsdagavond van 19:30 tot 22:00 uur.

Contact: philgood@dpho.nl

Phil's Bigband

Phil’s Bigband is een bigband die al heel lang bestaat. Door de jaren heen maakte de band regelmatig een doorstart. Wij zijn inmiddels meer dan 20 jaar verder, maar de opdracht is nog steeds: “SWING and FUN – ALL THE WAY”.

Repetitietijden: maandagavond om de week van 20.00 tot 22.00 uur.

Contact: bigband@dpho.nl

Phil Spaß

Phil Spaß heeft momenteel een pauze ingelast.

De nieuwste telg van de vereniging, onze Egerländerkapel Phil Spaß brengt vooral, de naam zegt het al, folkloristische muziek en bekende (feest)muziek.

Repetitietijden: zondagavond en maandagavond om de week van 20.00 tot 22.00 uur.

Bekijk onze

Dirigenten

Jean-Pierre Gabriël

Jean-Pierre Gabriël is dirigent van het Dordrechts Philharmonisch Orkest, het Kennemer Consort en het Ridderkerks Symfonieorkest. Daarnaast is hij een veelgevraagd gastdirigent en repetitor bij diverse orkesten.

Als gastdirigent dirigeerde hij onder meer het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Symfonieorkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Ensemble Solisten van het Residentie Orkest, maakte hij zijn operadebuut in de Opera Macbeth en dirigeerde hij op een cd met concerten voor twee trompetten en strijkers uit de Italiaanse barok.

Jean-Pierre heeft twee masters, orkestdirectie en muziekregistratie. Hij heeft gestudeerd aan de conservatoria van Den Haag en Tilburg en is in Den Haag cum laude afgestudeerd. Hij heeft directie gestudeerd bij Arjan Tien en Roberto Benzi. Zijn instrumenten waren piano en trompet.

Rens van Leeuwen

Rens van Leeuwen werd geboren in 1993 in Sint-Maartensdijk. In 2019 heeft hij aan het Rotterdams Conservatorium zijn Master Blaasorkestdirectie gehaald. Sindsdien dirigeert hij verschillende orkesten. Dit zijn fanfare Eendracht uit het Gelderse Afferden, harmonie De Eendracht uit Raamsdonksveer, fanfare Da Capo in Heinenoord en sinds 2022 ook de jeugdorkesten van het Dordrechts Philharmonisch.

De wekelijkse afwisseling tussen het werken met kinderen die hun eerste stappen op muziekgebied zetten, tot werken met ervaren muzikanten maakt het voor hem leuk en uitdagend. Naast het dirigeren houdt hij zich ook bezig met het arrangeren en componeren van muziek. In het Dordrechts Philharmonisch Orkest speelt hij ook mee op trompet. Het leukste aan dirigeren in Dordrecht? Iedere week zien dat de muzikanten zich weer verder ontwikkelen en (soms letterlijk) groeien!

Jos den Boer

Na het behalen van zijn middelbare school diploma ging hij studeren aan het Rotterdams Conservatorium waar hij hoorn en HaFa-directie studeerde.

Op 20 jarige leeftijd werd hij aangesteld als hoornist bij de Koninklijke Militaire Kapel. Een functie die hij tot zijn aanstelling als commandant (manager) van de Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers met veel plezier vervulde. Hij was ook als freelance hoornist actief en speelde in diverse bekende symfonieorkesten.

Als hoorn docent was hij verbonden aan verschillende muziekscholen en muziekverenigingen en is tot op de dag van vandaag actief als gecommitteerde voor de landelijke muziek examens.

Hij startte zijn carrière als dirigent in 1983 en was werkzaam bij diverse harmonie- en fanfareorkesten. Jos is niet meer weg te denken bij het Dordrechts Philharmonisch. Hij staat sinds 2019 voor Phil Good en heeft de afgelopen jaren met veel succes een periode voor Phil Young gestaan en recent twee maanden voor het Dordrechts Philharmonisch Orkest.

David Romanello

David Romanello is een enthousiast persoon en energieke saxofonist die bekend staat om zijn veelzijdigheid, herkenbare geluid en hard werken. Op 12-jarige leeftijd begon hij met het bespelen van de saxofoon bij een harmonie in ’s-Hertogenbosch. Op 24-jarige leeftijd studeerde hij af voor de Master of Music in Tilburg met een 9 en een eigen album. Zijn brede interesses hebben ervoor gezorgd dat hij met veel verschillende soorten bands optreedt. Zowel in de pop- als jazzmuziek, als solist, begeleider of sessiemuzikant.

Zo heeft hij een jazzband en jazztrio met eigen composities waar zijn expressieve spel duidelijk in naar voren komt en is hij saxofonist bij Dr. Brass waar hij volop de ruimte krijgt om te soleren en om zijn veelzijdigheid te laten horen aan het publiek.

Als sessiemuzikant heeft David al vele artiesten begeleid. Zo deelde hij al eerder het podium met Roel van Velzen, Percy Sledge, Ruth Jacott, Xander de Buisonjé, Tino Martin, Wolter Kroes, Ed Struijlaart en vele anderen.

David dirigeert Phil’s Bigband met veel plezier. De goede bezetting en hoge opkomst van het afgelopen jaar doet hem goed. Een teken dat mensen het naar hun zin hebben.