Spirea 7 3317 JP Dordrecht

Zomerflits

We moeten er nog even inkomen om regelmatig nieuwsflitsen te publiceren op de website. Vanaf september gaan we dat beter doen.

Vlak voor de zomer kijkt het bestuur zeer tevreden terug op afgelopen voorjaar, waarin er mooie concerten zijn gegeven door alle orkesten. Mooie muziek, goede sfeer en veel publiek. Ook de zomerconcerten in het Fidus Muziekcentrum en op het Statenplein (Phil Good) en de open repetities van het Dordrechts Philharmonisch Orkest en onze jeugd (Phil Young en Phil Kidzz) werden goed bezocht.

De blokfluiters hebben het seizoen afgesloten met een concertje samen met Phil Kidzz en Phil Young in ons Fidus Muziekcentrum, wat een groot succes was. De blokfluitlessen gaan na de zomer door onder leiding van Myriame van Genugten.

Op 4 juli is een optreden van de leerorkesten van vijf basisscholen uit Dordrecht geweest. 110 Kinderen op het podium en net genoeg stoelen voor alle ouders en andere belangstellenden. Een topdag!

Het overleg met Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn vordert. Zij attenderen hun leerlingen op onze orkesten en ze zijn op zoek om aan onze vragen te voldoen, onder andere door een trompetdocent te zoeken.

Ondanks het vertrek van burgemeester Kolff gaat de organisatie van de uitwisseling met Recklinghausen (50 jaar stedenband) gewoon door en staat er op zaterdag 28 september een mooi programma klaar, met daarin een optreden van Phil Young en Phil Kidzz en het jeugdorkest uit Recklinghausen.

De nieuwe penningmeesters zijn ingewerkt en de activiteiten rond het jubileumjaar van de Phil (2025) nemen vastere vormen aan. Hebt u onze jubileumwijn al geproefd? Lees hier meer over deze speciale wijnen waarmee je onze vereniging kan steunen. Concerten die al gepland zijn, staan in de agenda 2024/2025

Het bestuur wenst u een fijne zomer toe en ziet iedereen in de laatste week van augustus graag weer met afgestofte instrumenten verschijnen. Rust lekker uit!

Andere nieuwsflitsen: