Spirea 7 3317 JP Dordrecht

Jubilarissen

5 jaar: Kim
Kim is begonnen op blokfluit. Eerst op school, later bij De Phil. Daarna is ze overgestapt op dwarsfluit. En wat zijn we blij dat we bij Phil Young speelt, want ze speelt haar partijen heel mooi. Ze gaat mee op jeugdkamp (en heeft dus al een studio opname op haar naam staan), was bij het sinterklaasfeest en bij het concert bij Crownpoint. Kim is 5 jaar lid van onze vereniging. Gefeliciteerd, Kim en we hopen dat je nog lang plezier hebt bij onze vereniging!

12 ½ jaar: David K., Angelique en Nico de B.
Dan maken we een sprongetje naar de 12,5-jarige jubilarissen. Dat zijn er maar liefst drie, dit jaar. Te weten: David K., spelend bij Phil’s Bigband, sport- en familieman en hij speelt volgens zijn maten heel mooi. Angelique is niet alleen De Phileriaan | februari 2024 27 de buurvrouw van Marcel, maar ook enthousiast saxofooniste bij Phil Good. Tot slot Nico de B., hij speelt bij Phil’s Bigband én Phil Good en wil liever niet te veel aandacht, maar doet op de achtergrond veel voor onze club. Op naar de zilveren spelt, David, Angelique en Nico. Lees van hen de (dubbel)interviews later dit jaar in De Phileriaan!

25 jaar Marianne
Het is alweer 25 jaar gelden dat Marianne lid werd. Nu speelt ze bij Phil Good en eens per week samen met Kees B. en Kitty, maar ik weet nog dat ze bij het toenmalige Grootorkest klarinet speelde. Wat een mooi moment dat ze uit handen van onze voorzitter Sjarlot die felbegeerde zilveren speld ontvangt. Die staat haar goed!

40 jaar Wil
Het loopt tegen achten. Wil wordt in het zonnetje gezet. Speelde hoorn is altijd heel actief geweest binnen de vereniging. Helaas moest ze in 2006 voor het rustend lidmaatschap kiezen. Wist u dat Wil ook heel veel kleding heeft gemaakt voor onder andere onze jeugd? Huib voegt nog toe hij (en ook Wim) zo veel voor onze Phil konden doen, omdat hum echtgenotes achter ze stonden en alles thuis regelden.

40 jaar Jörgen
Het aantal jubileumjaren loopt verder op. Wie is er 40 jaar lid? Jawel, Jörgen. Hij is misschien wel onze meest rustende lid. En hij is aanwezig, samen met twee dochters. Sjarlot geeft het stokje door aan Jan de Bode om te speechen en Jan haalt wat oude herinneringen op die nog springlevend blijken. En herkend worden door wat leden in de zaal. Zo blijkt Jörgen begonnen op een ventieltrombone, omdat de 7 posities nog buiten het bereik van zijn kinderarmen lag. Naast de versierselen worden er drie foto’s tevoorschijn getoverd door Jan: Jörgen als kleine Phileriaan. Jan noemt Jörgen een ware ambassadeur van de trombone.

50 jaar Arthur
En ook de 50-jarige jubilaris is aanwezig: Arthur is al sinds 1 maart 1973 lid en heeft in 2006 voor het rustend lidmaatschap gekozen. En ook over Arthur heeft Jan wat te vertellen, te weten een imitatie van Lee Towers en een trompetsolo in een liedje van Frans Halsema. Mooie en dierbare herinneringen.

65 jaar Wim
Het is qua jubilarissen een beetje baas boven baas. Hoewel 65-jaar geen officieel jubileumjaar is, willen we als vereniging niets liever dan Wim in het zonnetje zetten. Lid sinds augustus 1958! Slagwerker bij vele orkesten, maar ook in te zetten bij techniek. Geluid, alarmering, verwarming: Wim weet alles. En gelukkig komen uit dit mooie lange lidmaatschap ook waardevolle vriendschappen voort. We hopen nog lang van je te mogen genieten, Wim!

Deel dit concert:

Andere concerten: