Spirea 7 3317 JP Dordrecht

Verslag van het groene vingers team

Door: Sander en Ben

Het is 8 uur in de morgen van 6 april 2024 en ik gooi het hek los van het Philgebouw. Snel koffie zetten en terwijl dat pruttelt het tuingereedschap uit de berging halen. Verlengsnoeren opzoeken voor de grasmaaiers en handschoenen klaarleggen. De vrijwilligers die komen helpen zijn muzikanten en die zijn zuinig op hun vingers.

Klein maar sterk
Het werkschema wordt opgehangen, zodat iedereen weet wat er moet gebeuren. Deze keer komt er een klein, maar sterk team. Zodra ze aanwezig zijn steken ze meteen de handen uit de mouwen, geholpen door een prettige voorjaarszon. Diverse Philerianen hebben planten geschonken en die staan gereed om te worden verdeeld over de tuin.

Aan de slag
Als de klok 9 slaat, stappen de eerste vrijwilligers de tuin in en gaan ze aan de slag. Er wordt een rand van stenen gelegd tussen het pad en de tuin. De grastrimmer en de grasmaaier worden aangezet om het gras  weer “Wimbledon-waardig” te maken. In de bloembakken wordt in eerste instantie het onkruid en wild gras verwijderd. Daarna wordt de grond losgemaakt, zodat de compost, die later wordt verstrooid, beter kan werken. Compost uit eigen tuin wel te verstaan! Twee jaar geleden zijn we begonnen met het verzamelen van gras en bladafval en dit jaar kan de eerste compost wordt gebruikt en dat is mooi.

Spierballenwerk!
Ondertussen wordt de aanhanger volgeladen met stenen (klinkers) die al jaren liggen te wachten op een bestemming. In de loop van de jaren zijn ze 3 keer verplaatst en ze beginnen aan hun laatste reis: naar het afvalbrengstation. Uiteindelijk werden het 3 ritten om alle klinkers af te voeren, spierballenwerk.

Hard werken, hard lunchen
Tegen het middaguur zijn bijna alle klussen gedaan en breekt de lunchtijd aan. Het groene vingersteam beschikt ook over een vast team voor de catering. De soep, de broodjes, de krentenbollen gingen er in als zoete koek. Over zoete koek gesproken, er waren ook stroopwafels. Hard werken betekent ook hard lunchen en onder het eten hard lachen om de sterke verhalen en fraaie anekdotes.

Complimenten door onbekenden
‘s-Middags werden nog een paar punten op de i van tuin gezet. Nadat al het gereedschap en dergelijke weer was opgeborgen, kreeg het team van twee onbekenden mooie complimenten. Een dame die langsliep met haar hondje stopte en sprak haar waardering uit. Een andere vrouw deed hetzelfde en was verbaasd dat dit gewoon door Philerianen werd gedaan. Dat is werkelijk erg fijn om te horen.

Dank!
We hopen dat we in de herfst weer met een fijn team kunnen werken om de tuin winterklaar  te maken. Langs deze weg bedanken we iedereen die nu een bijdrage heeft geleverd, het was een topdag.

Deel dit bericht:

Ander nieuws: