Spirea 7 3317 JP Dordrecht

De Phil gaat op concours

Op zaterdag 7 december neemt het Dordrechts Philharmonisch Orkest deel aan het concours van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. Het harmonieorkest zal voor een jury een concert geven en laten horen dat ze haar plek in de hoogste (amateur)muziekafdeling nog steeds verdient. Iedereen is daarbij welkom. 

Het orkest speelt twee verplichte werken. De eerste is de Symphonie de lEau van Serge Lancen (1979). Dit stuk drukt verschillende aspecten van water uit in vier delen: de bron, de stroom, de rivier en de oceaan. Het tweede werk is de Fantasmagorie van Alexandre Kosmicki (1978), die beelden oproept van een droomwereld. Het concert begint met een zelf gekozen stuk: La Cathédrale Engloutie (de verzonken kathedraal) van Claude Debussy (1862-1918). 

Na de pauze zal Brassband Amersfoort het stokje van de Phil overnemen. Deze ‘british-style’ brassband bestaat uit zo’n 30 enthousiaste koperblazers en slagwerkers.

Het concoursconcert begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Fidus muziekcentrum, Spirea 7 in Dordrecht. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De ticketprijs is € 12,50. Kom jij ook? Klik hier en bestel dan nu je kaarten. 

Deel dit bericht:

Ander nieuws: